2011. július 16., szombat

Nyári fülbevalóim

Nagyon szeretem a hosszú, vidám színű fülbevalókat, mert elég rájuk nézni, és feldobják a kedvem. Még a vizsgaidőszak vége után nem sokkal készítettem három nyárias témájú fülit. Íme:



  Tengeri csikók:
Bár én nem kifejezetten rajongok a vízért, nagyon szeretem a tenger élőlényeit, különösen a pici, kecses és bohókás tengeri csikókat. Ez adta az ötletet ennek a fülbevalónak az elkészítéséhez is.
Ezeket a csillogó gyöngyöket nézve még a kint tomboló kánikuláról is képes vagyok egy kicsit megfeledkezni.








Minőségi cseh kása és szalma gyöngyből fűztem
Hossza: 6 cm + akasztó
Szélessége (Legszélesebb pontján): 2 cm
Ára: 1.200 Ft




 


 Kolibrik:
Úgy 2-3 évvel ezelőtt a virágos kertünkbe költözött néhány furcsa kis állatka, ami első ránézésre nagyon hasonlított a kolibrire. Kicsi volt, gyorsan verdesett a szárnyaival, és a muskátlik nektárját szívogatta a hosszú nyelvével. Hamar kiderült azonban, hogy nem kolibrik, hanem egy mediterrán lepkefajta példányai, melyeket Kacsafarkú szendernek neveznek. Ezek a szenderek azóta is nálunk vendégeskednek. Édesapám műhelyében áttelelnek, és mikor virágozni kezdenek a muskátlik ismét feltűnnek.
Ők adtak inspirációt ennek az élénk színű, vidám fülinek a megalkotására.







Minőségi cseh kása és szalma gyöngyből, gyöngyfűző cérnára fűztem.
Hossza: 6,5 cm + akasztó
Szélessége (Legszélesebb pontján): 2 cm

Ára: 1.200 Ft

Íriszek:
Az egyik kedvenc virágom ihlette ezt a fülit.Az írisz, vagy ahogy felénk mondják, nőszirom szerintem nagyon szép és kecses növény. De sajnos igen rövid életű szegény, ezért is gondoltam, hogy ékszerben örökítem  meg, hogy így még sokáig "virágozzon" viselője fülében.
Ez az egyik legnagyobb fülbevaló amit eddig készítettem, de ennek ellenére nagyon könnyű, nem húzza a fület. Szinte észre sem lehet venni viselés közben,





Minőségi cseh kása és szalma gyöngyöket használtam a fülbevalóhoz 
Hossza: 9,2 cm + akasztó
Szélessége (A legszélesebb pontjain): 3,3 cm

Ára: 1.500 Ft

2 megjegyzés: