2011. június 29., szerda

Boszorkányos könyvjelző - nem csak bosziknak

Úgy két hónappal ezelőtt kaptam a felkérést az alábbi könyvjelző elkészítésére, és meg kell mondanom hatalmas öröm volt számomra ennek a cseppet sem átlagos darabnak a kihímzése.
Hogy mi teszi egyedivé a könyvjelzőt? Hát a méretei. Ugyanis a 9,5 cm-es szélességhez 39,5 cm-es hosszúság tartozik.

Miután elkészült a hímzés, és elszegtem a széleket, egy vékony, fehér pamut darabbal takartam le a hátoldalát a minta mentén, hogy ne látszódjon annyira a szálvezetés, és hogy az eldolgozásoknál ne tudjon olyan könnyen kibomolni a fonal. Legvégül pedig kirojtoztam picit az alját (Az utolsó 4,5 cm-t a rojtok teszik ki)
Mielőtt postára adtam volna, belepróbáltam édesanyám néhány könyvóriásába, és nem találtam olyat, amiből ne lógott volna ki. Ezért aggódtam picit, vajon a gazdájának hogy fog tetszeni, de szerencsére nagyon örült neki, mikor kézhez kapta.

Összességében egy nagyon vagány darab lett, ami bármiféle öreg és poros kódexnek az éke lehet. :) De szerintem a méretei lehetővé teszik, hogy Halloween tájékán ajtó akasztó, vagy ablak dekoráció váljék belőle. Ha lesz annyi időm, talán ki is próbálom a gyakorlatban.


 
A könyvjelzőt keresztszemes technikával hímeztem fehér Aida vászonra, minőségi DMC fonalak felhasználásával.

Ha szeretnéd, neked is szívesen készíthetek hasonlót, akár kisebb méretben is, az általad kiválasztott sipkák bármelyikéből.
A könyvjelző ára ugyanebben a méretben: 2500 Ft.

1 megjegyzés: